Наукові співробітники відділу інтродукції та селекції малопоширених плодових, декоративних та ароматичних рослин ІКОСГ НААН Ольга Грабовецька та
здобувач вищої освіти третього освітньо-наукового рівня доктор філософії Володимир Балабан в рамках виконання програми дисертаційної роботи провели наукові дослідження на різних сортах Сорго.
Сорго — хлібна, технічна і кормова рослина. З нього виробляють борошно, крупу, спирт, крохмаль та інше. Із стебел цукрового сорго отримують патоку (сорговий мед). Зерно і зелену масу використовують на корм великій рогатій худобі. Солома використовується як сировина для виробництва паперу, картону, плетених виробів, віників, нею вкривають дахи, використовують на паливо, для загорож. З сухих стебел деяких видів отримують червону фарбу для обробки шкір
Україна посідає одне із перших місць у світі за своєю якістю та цінністю соргової крупи. Рахуємо це проривом на Міжнародному ринку, адже попит на культуру збільшується.