Мигдаль та інжир – перспективні плодові культури в умовах зміни клімату
В Одеському Вірменському Культурному Центрі імені Л.Х. Калустяна днями прийшов круглий стіл «Мигдаль та інжир – перспективні плодові культури в умовах зміни клімату» під керівництвом директора установи Раїси Вожегової, який спільно провели співробітники відділу інтродукції та селекції малопоширених плодових, декоративних та ароматичних рослин нашої Інституту та кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії Одеського державного аграрного університету.
Ключовою темою зустрічі було обговорення особливостей перезимівлі інжиру в умовах зміни клімату та способів його переробки. Справжнім сюрпризом для учасників заходу стала дегустація крафтової продукції з інжиру українського та вірменського виробництва.
У рамках роботи круглого столу «Мигдаль та інжир – перспективні плодові культури в умовах зміни клімату» відбулася дегустація олійно-жирової продукції з мигдалю української селекції, який провела компанія Oleum Imperium, що спеціалізується на виробництві крафтової олії холодного віджиму в асортименті.
Головною метою виробників та науковців є об’єднання зусиль для удосконалення технологій вирощування та отримання сталих урожаїв мигдалю з високою якістю горіхів для одержання конкурентноспроможної олійно-жирової продукції.
Нагадаємо, що дана робота проводиться в межах реалізації Меморандуму про науково-технічну, дослідницьку та демонстраційну співпрацю між Інститутом кліматично орієнтованого сільського господарства НААН та Селянським (фермерським) господарством імені Академіка Унанова.