Огляд наукових досліджень на посівах амаранту
Наукові співробітники відділів первинного та елітного насінництва й інтродукції та селекції малопоширених та плодових, декоративних та ароматичних рослин ІКОСГ НААН спільно із Громадською організацією «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» проводять наукові дослідження на посівах амаранту.
Наразі культурні й дикі форми амаранту широко розповсюджені на всіх континентах, придатних для вирощування сільськогосподарських культур. Насіння амаранту традиційно використовують в їжу в Перу, Чилі, Мексиці, США, Індії, Пакистані та інших країнах. Особливістю цієї культури є те, що в амарантовій олії найбільший вміст сквалену, який насичує клітину організму людини киснем, прискорює обмін речовин, запускає регенераційні процеси.
На даний час амарант є однією з найприбутковіших сільськогосподарських культур, які вирощуються в Україні.